Aktuellt 2006

22 december 2006 - Nisse Rimfrost blir 3 år idag!!!
Ett stort grattis till vår underbara Nisse Rimfrost som blir 3 år idag! Vi älskar dig!!!

11 december 2006 - Norge
Vi har varit på utställning i Letohallen i Dal utanför Oslo. Nisse, Vilda och Milla fick följa med. Det var tydligen Norges största utställning i år och runt 500 katter var anmälda på lördagen. Adelkatten bjöd på en liten julshow innan panelen på lördag med sång och uppträdanden. Raymond A Saetre skulle avgå efter 12 (?) år som ledare för Adelkatten så det var lite extra ståhej. Raymond började med en sång tillägnad den norska skogkatten där även en del
skogkatter fick va med på scenen.

Nisse blev IP på lördag och även nominerad till panelen av Anne Kohn. Han fick nog ligga i buren i närmare en timme innan han skulle bäras fram sist i panelen vid åttatiden på kvällen. Det blev naturligtvis för mycket för min prins som vid tredje domaren helt enkelt la sig på bordet och sa att nu får det räcka för den här gången. På söndag fick han sitt första CAGPIB av Annika Högberg. Många undrar nog hur man kan fortsätta ställa ut en katt som inte tycker om det. Men jag skulle nog vilja påstå att Nisse tycker om utställningar. Han vill bara bli behandlad med respekt, och på en kattutställning tänjer man ju verkligen på gränserna och tvingar katterna att stå ut med bra mycket. Nisse trivs med att åka bil, älskar att bo på nya ställen och liksom lever upp av att få komma ut på lite äventyr. Han brukar sitta i fönstret eller i närheten av väskorna när jag packar och är liksom lite orolig för att han inte ska få följa med. De gånger jag lämnat honom hemma har han surat i flera dagar när vi kommit hem igen. Han är dessutom tryggheten i tillvaron för Milla som alltid följer Nisse som en skugga. Paneler har alltid varit det värsta för Nisse som inte trivs med att främmande människor bär omkring på honom.

Milla och Vilda tävlade för första gången i klass 9. Det var fem konkurrenter på lördag och fyra på söndag. Milla kom tvåa i hård konkurrens på lördag och Vilda femma. På söndag var det Vilda som kom tvåa och Milla trea. Den katt som blev trea på lördag blev etta på söndag. Det är verkligen fascinerande att se hur olika domarna väljer mellan samma katter, trots att de ska utgå från en gemensam standard. Ena dagen är Milla den bästa och nästa dag är Vilda den bästa. Mina töser skötte sig iallafall utmärkt och är otroligt lugna och tålmodiga.

Jag vill passa på att gratulera Nisses bror S* Milda ma Tildes Cole Porter till hans nya titel GIP och till BIV och Nom på söndag. Eva och Connys lilla "Fru Blå" (S* Nalleskogens Grace) blev ex 1 båda dagarna. Med på resan hade även en kattunge från deras senaste kull fått följa med; S* Kittekattus Vifslan. Det var en väldigt vacker liten sköldpadda som verkligen fångade mitt hjärta med sin pigga och vakna uppsyn. Vilken liten tjej! Jag hoppas verkligen att hon får stanna kvar hos S* Kittekattus så att man får se mer av lilla fröken i framtiden.

Tack till Eva för trevligt sällskap och tusen tack till Micke som gjorde den här resan möjlig !!!

Bilder och resultat


27 november 2006 - Klas som kalenderpojke
Klas har börjat sin karriär som fotomodell med ett omslag på Skogkattslingans kalender för 2007. Grattis till Lena och Klas!!!
Det finns lite nya bilder att beskåda här.


7 okt 2006 - Gästbok
Jag har fått klagomål under en längre tid på att min gästbok inte fungerar. (Den brukar dock fungera om man klickar några gånger på den.) Jag har försökt lägga till en ny gästbok ovanför ifall den gamla inte skulle fungera. Hoppas det blir bättre!


3 oktober 2006 - S* Förtrolighetens har fått sin första BIS-katt
Helgen har varit mycket trevlig i Skellefteå. Underbart att få bo i samma lokal som utställningen, så borde det verkligen vara oftare. Hela familjen katt och dessutom Klas Kattfot var med denna gång. Klas lyckades bli Ex 1 (av 2), BIV, NOM och BIS junior både på lördag och söndag. Han var i utmärkt kondition tack vare Lenas goda omvårdnad. Otroligt att hon efter ett par utställningar redan har full koll på pälsvård och allt. De ser verkligen ut som riktiga proffs. Själv har jag för första gången på väldigt väldigt länge äntligen fått beröm för Nisses och även den övriga familjens pälsvård och presentation. Det behövde jag verkligen!

Klas lyckades dessutom helt oväntat bli framröstad som publikens favorit på söndagen!!!

Det var sex tjejer som skulle tävla om Ex 1 titeln i juniorklassen i grupp 6 på lördagen. Det tog sin lilla tid innan Raymond kunde utse vinnaren. Milla kom tvåa och Vildas placering är jag faktiskt lite osäker på, tror att hon kom fyra. På söndag så var det bara fem tjejer och Vilda lyckades bli Ex 1 och Milla Ex 2. Domaren var dock väldigt förvirrad över vem som var vem av systrarna så resultatet var kanske lite tveksamt.

Thea tävlade än en gång i klass 9 och var väldigt nära att få sitt cert på lördag men hon blev till slut ex2. På söndag hade hennes största konkurrent gått upp en klass och det var bara en konkurrent kvar men tyvärr så ansåg domaren att den andra katten var bättre så hon blev ex 2 igen.

Nisse skötte sig utmärkt och fick sitt CAPIB och blev NOM på lördag. Det var tyvärr ingen BIV uttagning. Så nu är "the King" tvungen att åka utomlands igen.

En stor bukett rosor till Micke för all hjälp i helgen och naturligtvis ett jättegrattis till Klas Kattfot med familj!
Tusen tack hela stora Milda ma Tilde familjen för en underbar helg med god mat, champagne och trevligt sällskap!!

Resultat och bilder

11 september 2006 - Utställning i Luleå
9-10 september var det utställning i Arcushallen i Luleå. Nisse Rimfrost blev PREMIER på lördagen och tog sitt första CAPIB på söndagen. Efter ett besök hos frisören så lyckades han bli BIV på söndagen. Han blev NOM både på lördag och på söndag (då han även fick en röst). På lördag blev Nisses bror Porter BIS. Ett stort grattis till Porter och hans familj!!! . Thea blev BIS avelshona på söndagen när svärmor Tilde åkt hem och konkurrensen därmed försvunnit. Hon blev ex 2 av 3 katter i klass 9. Vilda och Milla fick som vanligt slåss om vem som var vackrast. På lördag blev det systrarnas "kusin" Notte Principessa som vann och Milla blev tvåa och Vilda trea av fyra katter totalt. På söndag så var det Vilda som ansågs vackrast av de fyra katterna och Milla kom tvåa. Klas Kattfot har blivit en stor och kraftig kille som verkligen är lik sin rödvita familj. Tack Lena för att du visar honom så fint! Klas blev Ex 1 både på lördag och söndag. På lördag vann Klas BIVen över sin kusin Notte och blev även NOM till panelen. På söndag var det syster Vilda som blev BIV.

Bilder och resultat från helgen.

14 augusti 2006 - Utställning i Boden
Hela familjen katt har varit på Articas utställning i Boden i helgen. Bilder och resultat finns införda. I helgen var det Millas tur att vinna över Vilda men det var inga lätta bedömningar för domarna utan det tog rätt lång tid innan de kunde bestämma sig. Milla blev Ex 1 och BIV båda dagarna och dessutom NOM till panelen på lördagen. Hon var som vanligt söt och snäll som en liten gräddbakelse.

17 juli 2006 - Voff !
Efter några år utan hund så är vi åter med vovve igen. Det känns väldigt spännande och utmanande. Det är ju viktig att få hela familjen med både människor, katter och hund att fungera tillsammans och trivas med varandra. Jag är uppväxt med en strävhårig vorster som var valp när jag var bebis. Under tonårstiden så hade vi australisk terrier. För er som inte vet så är det en liten strävhårig tuffing som faktiskt är väldigt lik en vorster fast jätteliten.

En släkting hade en tricolour cavalier som hette charlie som gick bort för något år sedan. De få gånger vi var dit och hälsade på så satt jag mest på golvet och kände på hans mjuka öron. Tänkte att nästa gång så ska jag ha en sån hund. En cavalier är sagolikt mjuk och härlig å ta på om man tidigare mest träffat strävhåriga hundar. Fördelen med en strävhårig hund är väl att den inte fäller och att pälsvården är ganska enkel. Men det virvlar ju ändå av katthår här hemma så lite hundhår mer eller mindre lär ju inte spela så stor roll...


Filippa är söt som en liten docka med sina långa lockiga öron och stora mörka ögon inramade av långa svarta ögonfransar. Hon är mjuk och go och luktar bebis...Men jag måste dock erkänna att jag alldeles glömt bort hur jobbiga små valpar kan vara. Allt ska tuggas på och hon vill inte vara ensam. Katter är ju så otroligt duktiga och rumsrena nästan innan de kan gå. Inte heller gnagar de på allt utan det enda som gått sönder här hemma är sånt som står i vägen i fönstren när det är flugjakt på gång. Filippa är dock en väldigt klok och duktig liten hund så det ska bli roligt att få dela vardagen med henne. Hennes sötaste smeknamn just nu är nog lillmattes påhitt: " lill- vovvsingen"...

Katterna undrar verkligen vad det är för konstig grej jag kommit hem med, men de har tagit det hela med stor ro. Thea är nog den som är mest misstänksam och hon är fortfarande väldigt "rädd" för det lilla monstret. Vilda däremot är familjens tuffing och hon har inget emot att sova bredvid Filippa i soffan.

10 juli 2006 - Familjen utökas
Vi håller på att introducera en ny liten medlem till familjen och jag håller tummar och tassar för att allt ska gå bra. Hon är iallafall ypperligt söt men väldigt busig. Det kommer en mer utförlig presentation lite senare om allt går bra.

3 juli 2006 - Klas Kattfot
Jag har äntligen lagt ut lite bilder från Klas Kattfots första tid i sitt nya hem. Alla bilderna är tagna av Klas matte Lena.

25 juni 2006 - Midsommar vid havet
Vi har firat midsommar vid havet och njutit av god mat och härligt väder på en av Sveriges allra vackraste ställen. Vårt eget smultronställe! Det förföriska havet är i centrum med dess ständigt skiftande utseende, vinden blåser friskt och håret doftar så gott på kvällen. Katterna har njutit av utsikten lika mycket som vi och man blir ju alltid så härligt trött av havsluften.

Milla och Vilda är oemotståndligt söta och duktiga. Thea har fått tillbaka sin päls och är vackrare än någonsin. Hon är verkligen en stor och ståtlig katt med en sagolik lång och muskulös kropp. Pappa katt börjar bli riktigt tjock om magen av all kattungemat. Jag som aldrig hade trott att den katten kunde bli tjock.

Jag har fortfarande inte hittat den "rätta" familjen till Milla. Jag hade hoppats hitta en kärleksfull familj där hon kunde få vara i centrum utan alltför många små barn eller andra husdjur. Milla är en väldigt speciellt katt. Mjuk, mild och väldigt blyg. Hon hade behövt få vara husets princessa omgiven av kärlek och uppmärksamhet. Vi älskar henne väldigt mycket och jag börjar ha väldigt svårt för att föreställa mig ett liv utan vår ljuvliga lilla Milla. Vi har fyra katter i huset som vid första anblicken ser rätt lika ut men de är fyra helt olika personligheter, och jag skulle inte vilja vara utan någon av dem...

Hoppas alla kattsvansar och kattvänner haft en lika skön midsommar som vi!!! Bilder

15 juni 2006
Några fler bilder och diverse uppdateringar.

2 juni 2006 - Sommarlov
Åh vad härligt att det äntligen är sommar! Småtöserna växer så att det knakar och jag kan ju säga att det har blivit ytterligare en kattlåda i huset idag. Jag har accepterat att Milla förmodligen kommer att bli kvar i familjen och det är ju lika bra att anpassa sig och göra det bästa av situationen. Kattlåderensningen är väl det enda stora skillnaden mellan att ha en katt och att ha fyra. Självklart så är det även hemskt trevligt att alltid ha någon liten röd goding i närheten, men det blir ju även rätt livat ibland. Jag har precis blivit klar med kattgården här ute så nu kan de äntligen få komma ut och jaga lite flugor. Det har varit väldigt populärt och ingen noterad rymning hittills. Grannens katt kom dock förbi ikväll och var väldigt nyfiken på sina nya grannar och Nisse tyckte inte alls att det var särskilt trevligt. Det är klart att han är rädd om sin älskade familj! Jag har även fått rapporter om att Klas Kattfot mår bra och att han passerat 2,5 kg. Det känns skönt att jag iallafall lyckades hitta ett bra hem till en av mina kattungar. Har tagit lite nya bilder som ligger under 16 och 17 veckor. Välkommen hit underbara svenska sommar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15 maj 2006 - Utställning
Så har vi äntligen varit på utställning igen. Det har gått åtta månader sedan vi sist var på utställning och det är det längsta uppehållet hittills. Det var en efterlängtad helg där allt gick över förväntan. En otroligt välordnad utställning och dessutom var vi hemma i anständig tid både lördag och söndag. Helt underbart när en utställning inte håller på ända till sent på kvällen. En eloge till de duktiga arrangörerna!!!

Det var även första utställningen för min första kull. Otroligt spännande å få höra vad någon annan tycker om ens små hjärtan. Själv blir man ju väldigt partisk när man tycker så mycket om dem. De fick iallafall otroligt fina omdömen av båda domarna och Nisse och Thea kan känna sig mycket stolta över sina vackra bebisar! Klas Kattfot blev Ex 1 båda dagarna och dessutom nominerad till panelen på söndagen. Han fick ingen röst men det kändes ändå otroligt roligt att han blev nominerad på sin första utställlning. Vilda blev BIV på lördagen och Aliosha tyckte att hon var "som en stor katt fast i litet format" och att hon hade en väldigt hög och fin panna. Det känns jätteroligt att hon fick så fint omdöme min lilla "mini-nisse". Milla blev slagen av Vilda båda dagarna, men det var en jämn match mellan de båda systrarna. Thea blev bästa avelshona båda dagarna och lyckades dessutom till mattes stora förvåning ta sitt första cert på söndagen trots hård konkurrens.

Det var jätteroligt att få träffa Klas Kattfot igen och se hur bra han och hans nya matte trivs tillsammans. Vilken kärleksrelation! Tusen tack Lena för att du tar så väl hand om Klas! (resultat och bilder)

10 maj 2006
Nu har vi snart lyckats flytta så pass mycket grejor att vårt nya hus är beboeligt. Men det tar nog ett tag till innan allt är på rätt plats och innan vi har fått det lite hemtrevligt. Katterna har gott om utrymme att röra sig på, men det märks att Nisse längtar ut. Jag ska försöka få upp kattgården så fort jag får tid. Tid verkar dock vara en bristvara just nu. Småtöserna växer och busar som vanligt. Milla är pappas tjej och Vilda är mammas tös. Lite lustigt hur de dras till varandra. Det dröjer lite mellan uppdateringarna för jag har inte lyckats få in internet i huset än, så det blev lite sena 13-veckorsbilder den här gången. De flesta är tagna på den härliga blå mattan som vi har fått av farmor. Katterna verkar gilla mattan lika mycket som jag gör. Milla är fortfarande till salu till rätt hem! Hör gärna av dig om du är intresserad. Björkarna håller precis på att slå ut och det är så härligt när det är ljust länge på kvällarna igen. Åh, vad jag älskar den här årstiden! Den är så full av hopp på nåt sätt...

3 maj 2006 - Thea
Vi har varit till veterinären och HCM-testat Thea. Hennes hjärta var helt normalt precis som Nisses och det känns ju jätteskönt å veta!

26 april 2006 - 12 veckor
Idag är våra små bebisar tolv veckor gamla och tydligen redo att flytta hemifrån. Jag tycker dock att de ser väldigt små och oskyldiga ut när de ligger och sover nära mamma eller pappa.

Klas Kattfot är den första lilla "blomman" som lämnar familjen. Han har följt med sin nya matte Lena hem till Vännäsby och jag är övertygad om att han kommer att få det bra där. Hoppas verkligen att ni kommer att trivas med våran goa, positiva lill-Klas!!!

Det känns verkligen skönt att inte behöva skicka iväg alla kattungarna samtidigt, för då hade det blivit oändligt tomt här. Fast det känns faktiskt väldigt tomt här ikväll, fastän vi har 4 katter kvar i huset....Tänk om man alltid fick ha en massa busiga små röda kattungar här hemma!!!!!!!!!

21 april 2006 - Bilder
Har tagit några 11-veckors bilder, men de blev inte särskilt bra. Antingen så sover mina små älsklingar eller så är det full fart.

16 april 2006 - Påsklov
Vi har varit och firat påsk vid havet. Jag har lagt in lite fler bilder under 10 veckor. Nisse har för första gången fått njuta av friheten att få vara ute lös. Han var dock måttligt förtjust och tyckte mest att det var kallt och blött om fötterna. Thea var väldigt bekymrad när Nisse fick vara ute utan henne och stod mest och spanade efter honom i fönstren. Vädret var inte det bästa, men det är ju ganska typiskt när man för en gångs skull är ledig och har tid att vara ute. Bebisarna tyckte dock att det var underbart med lite öppna ytor att springa och busa på. Hoppas att alla våra kattvänner har haft en riktigt glad påsk!!!

9 april 2006 - Kärleksfullt hem till Milla sökes!
Det verkar som om vi har hittat ett lämpligt hem åt Klas nu och det känns ju skönt. Han är en kavat och modig kille som säkert kommer att charma sin nya familj (och hundkompis) med sin glada och positiva uppsyn. Eftersom Vilda ska stanna hemma så gäller det att försöka hitta ett kärleksfullt hem till Milla också. Milla är söt som en gräddbakelse, men lite kvinnligt blyg och försiktig. Hon är väldigt förtjust i mamma och pappa katt och skulle nog behöva en kattkompis som pysslar om henne. I helgen har hon lite oturligt lyckats få ett litet sår längst ut på ena örat, men jag hoppas att det ska läka ihop utan men. Det går rätt vilt till när de är som busigast, men ack så söta de är när de sedan somnar i en enda lurvig röd hög...

Måste ju bara få berätta att Nisse har blivit morfar för första gången till 6 bebisar hos S* Skogtrollets den 27/3 2006. Lite märligt det här med kattungar. I höstas blev Nisses bror Porter pappa till tre kattungar och nu under våren har syster Tyra och mamma Tilde fått 6 kattungar var. Det verkar vara något visst med just tre eller sex bebisar i släkten just nu...

5 april 2006 - 9 veckor
Våra små underverk är nu 9 veckor gamla, och fortfarande alldeles alldeles underbara!!!!
Det blev inga 8-veckors bilder på grund av ett kortare internet upphåll, men nu har vi lyckats få kontakt med världen igen. Märkligt hur isolerad man kan känna sig utan internet. Jag hade väl aldrig kunnat tro att jag skulle bli så beroende av detta medium. Vi har även stationerat oss i vår tillfälliga bostad och katterna har funnit sig till rätta...

Det lutar åt att det blir Vilda som får stanna hemma, men det är ett oändligt svårt beslut för Milla är ju så STOR och lurvig. Men det verkar som om Vilda själv har bestämt sig för att bo kvar här och min dotter har hela tiden varit väldigt tydlig med att det är "tabbyn" som ska bli vår tredje katt...

Det har varit kattutställning här i helgen. Det kändes lite märkligt att vara på utställning utan egna katter, men det gav ju lite mer tid att njuta av andras vackra katter. Ett stort grattis till Nisses uppfödare S* Milda ma Tildes som blev BIS uppfödare båda dagarna tack vare sina vackra katter !!!

24 mars 2006 - Min underbara RÖDA kattfamilj!
Nya 7-veckors bilder. Jag är så kär i alla mina små älsklingar att jag inte alls vet hur jag ska kunna sälja någon av dem. Klas är min absoluta favorit just nu för han är sååå cool och gosig. Önskar att han hade varit tjej!!! Eller förresten då hade det ju varit ännu svårare, för då hade jag haft tre sötnosar att välja bland. Kanske lika bra att sälja allihop och aldrig mer utsätta sig för den här våndan. Fast det är ju bara så underbart att ha huset fullt av katter. Thea har verkligen mått bra av att få bli mamma och har vuxit till sig och är en riktigt präktig dam nu för tiden. Dessutom är hon en jätteduktig mamma och världens snällaste katt. Nisse är en ansvarstagande far som gärna sover tillsammans med sin familj och som hjälper till att tvätta och busa med bebisarna så fort han får chansen. Åh, min stora underbara röda kattfamilj - Tänk att drömmar kan gå i uppfyllelse...

18 mars 2006
Nu fungerar vår nya adress http://www.fortrolighetens.se/. Den gamla adressen upphör snart...

Jag har även lagt in 6-veckors bilder på kattungarna där Klas verkligen visar hur mycket han gillar att klättra. Han skulle nog ha hetat Klas Klätterkatt...

12 mars 2006
Fler 5-veckors bilder.

Vi har förresten skaffat ett eget domännamn nu: http://www.fortrolighetens.se/
Jag ska försöka flytta hemsidan, med det har inte blivit av än. Men vi kommer att försvinna från vår nuvarande adress senast den första april...

10 mars 2006
Det har inte blivit så många femveckors bilder än, men det ska förhoppningsvis bli några fler under helgen. Tiden räcker helt enkelt inte till just nu. Det är så stressigt i skolan och dessutom gäller det att börja packa ihop alla pinaler inför flytten. Men jag kan ju säga att kattungarna gör otroliga framsteg. Tänk så duktig en kattunge är redan vid 5 veckors ålder! De äter, går på lådan och springer och skuttar så man blir alldeles trött av att bara se på dem. Jag är så imponerad över hur fort de utvecklas och att den naturliga överlevnadsinstinkten är så stark.

Lyckan var stor när vi till vår förvåning i veckan upptäckte att lilla Vilda redan spinner så att man blir alldeles salig. Milla är en intelligent tös som har gjort sitt bästa för att rymma ur den mindre inhängnad jag hade gjort av kartong. När hon till slut inte lyckades hitta nåt fler kryphål så tog hon helt enkelt sats och kravlade sig över den nästan 40 centimeter höga kanten. Då var det ju bara att acceptera faktum och ge upp försöken att stänga in dem med kartong. Kan ju tillägga att vår lekfarbror med stor förtjusning busat omkull min skapelse åtskilliga gånger. Nisse är fullständigt överlycklig över att det händer så mycket spännande här hemma just nu. Han följer fascinerat sin familj hela tiden och vill absollut inte gå minste om något. Nisse har mått jättebra av att få bli kastrat, men hans päls är tyvärr en fullständig katastrof just nu. Jag hoppas verkligen att den återgår till sin forna glans och storhet när hormonerna väl har anpassat sig.

Att få förmånen att leva med djur är bland det bästa som finns. Mina katter sprider sån värme och hemtrevnad här hemma och jag skulle absolut inte vilja vara utan dem någon längre period. Att dessutom få se de tre små underverken, som mina två älsklingskatter är föräldrar till, växa upp är verkligen helt fantastiskt. Jag tackar min lyckliga stjärna varje gång jag snusar på deras små ludna öron. Om jag någon gång skulle få möjlighet att göra om det här så önskar jag att man kunde planera bebistiden till en period i livet där man bara fick vara ledig och verkligen njuta till 100 % av kattungarna. Varför är det ingen som har infört betald ledighet när man får kattbebisar?...

2 mars 2006 - 4 veckor
Våra små hjärtan är nu fyra veckor och alldeles alldeles underbara!..
Lilla Vilda har tydligen fått ett passande namn för hon verkar vara det bestämda lilla busfröet i kullen som tar för sig av det hon vill ha. Milla Mandelblom är fortfarande klart störts i kullen och väger 100 gram mer än de andra två som ligger ganska jämt i vikt. Milla är en tänkande, kramgo och klok liten fröken. Klas, söt som en liten kattfot med sina stora ögon och öron, är en glad och positiv liten kille som gärna busar med sina systrar.

Vi har dessutom fått en stor kattunge i familjen! Nisse Rimfrost har förvandlats från en råmande hingst till världens busigaste och mest sällskapssjuka kattunge. Han vet inte hur han ska lyckas lura med sig Thea eller någon annan i familjen på lite bus. Efter några tafatta försöka att busa med kattungarna så studerar han dem mest på lite avstånd. Jag riktigt ser hur stolt han är när han tittar ner på dem. Milla fräste lite första gången pappa-katt hoppade ner i lådan, och det är klart att han kanske kan se lite stor och skrämmande ut för en liten katt, men hon kommer nog snart att inse vilken mysig pappa hon har.

Vi har äntligen hittat en ny bostad och kommer att flytta in där i början av maj, så det blir en dryg månad hemma hos "mormor" först. Men vi är ju så vana att vara tillsammans så det ska nog lösa sig. Extra roligt att hon får en hel kattfamilj på köpet ! (?)...

25 februari 2006 - Bilder
Jag har lagt in lite fler bilder på Nisse o Theas kattungarna under 3 veckor tillsammans med de gamla bilderna från den 20 februari.

20 februari 2006 - Bilder
Kunde inte låta bli att lägga in lite tidiga 3-veckorsbilder på kattungarna.

17 februari 2006 - Kastrat
Nisse Rimfrosts tid som avelshane är nu över och han har kastrerats. Vi hoppas att han ska trivas bra med sin nya roll som myspappa på heltid. Han har iallafall tagit ingreppet med stor ro och verkar förvånandsvärt oberörd.

Det är helt underbart att äntligen få ha en egen flock med små lejon! De växer och utvecklas för var dag och jag längtar så tills de börjar springa omkring och busa här hemma. Det känns alldeles lagom med tre kattungar så här första gången. Vi vill gärna behålla en liten tjej efter Nisse så det känns jättekul att det blev två stycken små töser.

Det var mycket svårare än jag hade trott att hitta på namn till de små, mest för att alla namn tycks bli såå lååånga. Hur som helst så börjar det bli jobbigt att ha dem namnlösa. Med reservation för ändringar så blir det en bukett med vårblommor från vår svenska sommaräng: Milla Mandelblom, Klas Kattfot och Vilda Viol.

15 februari 2006 - Bilder
Nu är kattungarna 2 veckor och jag har lagt in nya bilder.

8 februari 2006 - Kön
Det verkar som om vi har fått två tjejer och en kille. Idag har jag haft besök av en erfaren uppfödare som har hjälpt mig att bestämma könen på de små underverken. Tusen tack Sara!

Thea är en duktig mamma och de små växer så att det knakar. Den största kattungen, som tydligen är en tjej, har redan börjat öppna ögonen.

2 februari 2006 - Kattungar!
Den 1 februari föddes så äntligen Thea o Nisses kattungar. Det blev 3 stycken röd-vita bebisar. Kattungarna har fått en egen sida och även ett par första bilder. Jag kan knappt skilja dem åt och än mindre försöka lista ut deras kön så det kommer senare.

26 januari 2006 - HCM
Nisse Rimfrost har varit till veterinären och gjort en HCM-undersökning. Nisse skötte sig exemplariskt och veterinären tyckte att han hade ett jättefint hjärta. Tusen pussar till min prins!!!

19 januari 2006 - Hoppfullt!
Wow, nu är jag helt övertygad om att det verkligen är något underbart i Theas runda mage! Igår fick jag känna hur det rörde sig där inne när hon låg i mitt knä en lång stund framför tv:n. Otroligt häftigt! Jag tycker dock inte att hon är märkbart stor men det borde ju vara några veckor kvar om jag har räknat rätt. Så vi håller tummar o tassar för att det blir små rödvita bebisar i början på februari.

17 januari 2006 - Kattfönster
Nu är det bara drygt 10 veckor tills vi ska flytta härifrån. Det känns lite vemodigt och vi kommer nog att sakna vårt funktionella hus. Allt skulle dessutom kännas betydligt bättre om vi hade haft någonstans att flytta. Det hela började med att jag äntligen bestämde mig för att flytta till landet i höstas när jag kom hem efter en kortare utflykt till Uppsala. I hela mitt liv har jag drömt om ett falurött hus med flaggstång, gärdsgård och en ladugård full med djur. Men efter misslyckade fastighetsaffärer under hösten så har det hela resulterat i att jag sålt mitt hus utan att hitta något nytt. Vi får förmodligen flytta hem till mamma tills vidare.

Det bästa med vårt hus har nog varit alla härliga fönster. Jag minns vad lycklig min dåvarande katt Cornelia var när vi flyttade hit. Hon visste inte hur hon skulle skutta mellan alla fönster och spana. Den öppna planlösningen har oxå varit omtyckt av både barn och katter.

Katterna har verkligen gillat katträdet i hörnet i vardagsrummet med fönster åt två håll där de har kunnat ligga och spana. Utanför det ena fönstret finns dessutom ett par buskar där småfåglarna trivs.

En sen kväll när jag reste mig ur soffan och skulle släcka lamporna så fick jag syn på mina två trogna vänner som låg och sov på katträdet i hörnet och var bara tvungen att hämta kameran. Inte för att ta någon "bra" bild utan mest för att bevara minnet.
 
 

Aktuellt 2005 (klicka för att komma till tidigare år)

Aktuellt 2007