Aktuellt 2008

27 december 2008 - S* Förtrolighetens andra kull fyller 1 år
Grattis Sofia Syren, Regina Ros och Tilda Tulpan som fyller 1 år idag.

22 december 2008 - Nisse Rimfrost
Grattis Nisse Rimfrost som fyller 5 år i dag. Vi skickar även en hälsning till alla hans syskon.
December måste vara en riktigt lyckad kattmånad för Thea, Charlie, Nisse och Regina är alla födda i december.

20 december 2008 - S* Gunsmokes Gallardo
Charlie fyller 2 år idag.

13 december 2008 - BEST IN SHOW !!!
S* Förtrolighetens Sofia Syren är på utställning i Letohallen, Dal, Norge. Hon blev Internationell Champion, BIV, NOM och BEST IN SHOW idag lördag! Grattis Sofia och Joakim med familj!

7 december 2008- S* Förtrolighetens Sofia Syren
Sofia är på Birkas utställning i Stockholm. Grattis till CACIB, BIV och NOM!!! Det är så roligt att Sofias familj har valt att ställa ut henne så ofta och att det gått så pass bra för henne. Ibland önskar jag att vi också hade bott i Stockholmsområdet så att det hade varit lite närmare till utställningarna. Här i Norrland är det som vanligt inga utställningar under vinterhalvåret. Det var en utställning i Luleå den 13-14 september 2008 och nästa utställning inom 50 mils radie är i Östersund 25-26 april 2009. Det blir alltså 7 månaders mer eller mindre ofrivilligt uppehåll om man inte vill resa söderut. Jag tycker att det är ganska orättvist för det finns uppenbarligen en ganska stor efterfrågan på utställningar även här uppe eftersom våra utställningar också brukar bli fulla de första anmälningsdagarna. Vi får helt enkelt vara tacksamma för de utställningar som ordnas och jag ser fram emot nästa år när det ser ut att bli lite bättre eftersom det i dagsläget finns datum för 7 utställningar inom 40 mil från Umeå.

På söndag tog Sofia sitt andra CACIB och blev dessutom även BIV och NOM. Hon fick en röst i panelen. Uppdaterat resultat.

1 december 2008- S* Förtrolighetens Tilda Tulpan och Thea
Efter lång tids fundering och idog övertalning så gav jag till slut vika och gick med på att låta Tilda flytta hemifrån. Tilda har varit i sitt nya hem i snart en vecka nu och verkar anpassa sig bra till sin nya familj så det kanske börjar bli dags att berätta att jag sålt mitt lilla charmtroll fastän jag aldrig trodde att jag skulle kunna göra det. Det är väldigt tomt här nu när både kattungarna och Tilda har flyttat. Jag har aldrig mött någon som velat ha en katt så mycket som Ingrid så jag hoppas djupt och innerligt att Tilda och Ingrid ska trivas tillsammans. Tilda är den sötaste, gulligaste och mest sociala kattunge jag haft hittills och jag är så glad att jag fått rå om henne under hennes första 11 månader i livet. Hon har gett oss många stunder av glädje och lycka och förgyllt vår vardag med sitt kvitter och sin nyfikenhet. Om ni vill fortsätta följa Tilda så kan ni gå in på Ingrids hemsida: S* Aristo Limaz.

CH (N) Lovetuns Julie-Cecilie, Thea, fyller 4 år idag den 1 december.

24 november 2008- Alla kattungar har flyttat & bilder på Sigge
I lördags så flyttade de sista två kattungarna 5 månader gamla. Efter mycket funderingar hit och dit så beslutades äntligen att både Hugo och Jenny skulle flytta till samma familj på Åland. De blev alltså katteriets första katter som ska exporteras till ett annat land även om Åland egentligen känns lite som Sverige.

Jag hade önskat att jag kunnat behålla Hugo som är en riktig drömkatt i mina ögon med sin rödtabby-färg och perfekta vita teckning. Dessutom är han redan en stor och ståtlig kille som i mångt och mycket påminner om sin underbara pappa Charlie. Till och med veterinären som besiktade honom tyckte att han hade imponerande tassar. Då skulle hon se pappa Charlies härliga tassar! Men det finns ju ingen möjlighet att behålla en hankatt som är släkt med ens egna honor om man inte kastrerar honom tidigt och det tror jag inte jag skulle haft hjärta till så det var inte ens att tänka på att behålla honom.

Det tog extra lång tid för mig att fundera över om jag skulle behålla Jenny eller inte. Som jag redan skrivit så är en hon en underbart mjuk och go liten kattunge som spinner högt när hon får lite uppmärksamhet. Jenny vägde ungefär lika mycket som Sofia gjorde i samma ålder så jag hoppas att Jenny kommer att bli minst lika stor och ståtlig som sin halvsyster. Dessutom så avgudar jag hennes underbara pappa och det var ju hans sista kull. Familjen på Åland ville dock absolut ha båda syskonen och jag kunde till slut inte säga nej längre. Jag önskar familjen stort lycka till och hoppas att ni ska trivas med Hugo och Jenny!!!

Så saknaden efter mina underbara småsvansar är stor just nu och det är lite extra ödsligt och tyst i huset. Milla och Charlie sprang runt och sökte de små det första dygnet, men verkar ha gett upp nu. Det är märkligt hur tomt det kan bli när 8 katter blir 6. Men små svansar är ju så duktiga på att alltid skutta omkring och sprida glädje. Det är alltid någon som kommer när man närmar sig köksbänken och det rasslar alltid omkring någon råtta på golvet när man har kattungar i huset. Jag har tröstätit en hel låda med pepparkakor sen i lördags och många tårar har trillat ner för kinderna och fler lär det bli för på onsdag kommer en ännu kärare familjemedlem att flytta hemifrån. Vars och till vem har jag lovat att inte berätta förrän vi vet om den trivs i sist nya hem. Det hjälper liksom inte att trösta sig med att katterna kommer att få det jättebra i sina nya hem -jag vill i alla fall ha dem här hos mig för alltid - ALLIHOPA. För jag blir ju så otroligt tokkär i mina underbara kattsvansar. Men nu har jag iallafall sålt HELA kullen den här gången! Och med tanke på hur jobbigt det har varit att skiljas från dem så blir det nog inga fler kattungar här i huset - inte på bra ett tag i alla fall.

Nya bilder på snygga Sigge! Tack Lena!!!

11 november 2008 - Bilder på Hugo och Jenny
Några fler bilder på Hugo och på både Hugo och Jenny .

10 november 2008 - Sofia på utställning
Sofia har varit på Stockholms Kattklubbs utställning i Stockholm med goda resultat: CAC, BIV och NOM. På söndagen blev Sofia Champion och NOM. Grattis!!! Hon har även varit till stjärnfotografen och förevigat sig så det ligger en ny fin bild på framsidan. Tack Joakim!

7 november 2008 - Matildas lillasyster är här!
Efter lång väntan är nu äntligen Matildas lillasyster här och en ny spännande tid väntar oss.
Jag har uppdaterat med några nya och gamla bilder på Hugo och Jenny. Det kommer förhoppningsvis fler bilder på Hugo när batteriet till kameran är laddat igen.
Jo, Hugo och Jenny är fortfarande till salu, men de är så fina så att jag har lust att behålla båda två. Men det visste ni ju redan - iallafall ni som känner mig...

23 oktober 2008 - Resultat och bilder
Nu har jag uppdaterat resultaten för S* Förtrolighetens Sofia Syren som varit på en del utställningar den senaste tiden. På den sista utställningen i Stockholm den 18-19 oktober så blev hon Ex 1, BIV och NOM båda dagarna och fick även en röst i panelen på lördagen.

Kattungarna är snart 18 veckor gamla och det finns äntligen lite nya bilder på framförallt Jenny. Hugo väger 3 kg och Jenny ca 2,3 kg.

15 oktober 2008 - Äntligen tillbaka online!
Nu är vi tillbaka online igen! Datorn tyckte inte om att flytta så den har fått tillbringa någon vecka hos experterna, men är nu äntligen hemma och installerad igen. Jag har fått bilder från både Sigge och Gustavs nya familjer. Ni kanske redan har räknat ut att Sigge har fått flytta hem till farbror S* Förtrolighetens Klas Kattfot och kusin S* Runsviks Neil hos Lena i Vännäsby. Det är ju alltid lite extra kul att ha sina kattungar i närheten...

Hugo och Jenny söker fortfarande nya hem. Men för var dag som går och de blir mer och mer personliga desto svårare lär det bli för matte att skiljas från sina små troll. Jenny är så docksöt, glad och busig och fortfarande väldigt mycket kattunge. Hugo däremot växer så det knakar och det börjar bli svårt att vid första anblicken skilja honom från Vilda. Han är cool och ganska vuxen i sitt sätt och i våra ögon strålande vacker. Jag ska försöka uppdatera med lite nya bilder på dem nu när datorn äntligen är igång igen...

4 oktober 2008 - Kattungar till salu!
Gustav och Sigge har nu båda två flyttat hemifrån. Det blev lite tomt efter dem men jag är glad att de fått nya trevliga familjer där de förhoppningsvis ska trivas bra. Vi söker fortfarande hem till Jenny och Hugo, så hör av dig om du är det minsta intresserad.

27 september 2008 - 14 veckor
Det finnns nya bilder på kattungarna som är 14 veckor gamla och redo att flytta hemifrån. Jenny väger 1,7 kg, medans alla killarna har tagit sig över 2 kilo. Sigge väger mest med sina 2,4 trots att han mest ser ut som en sparris eftersom han har så lååång kropp. Sigge är verkligen familjens solsken och tar varje tillfälle i akt att umgås och visa hur otroligt social och trevlig han är. Han verkar dessutom ha ärvt mormor Theas underbara kurr och spinner så fort han får chansen. Gustav är lurvig och go och ganska kort och kompakt. Han har ett sagolikt huvud med den mest perfekta profil jag sett sen Nisse. Dessutom har han ärvt mamma Millas och Morbror Klas vackra röd-vita teckning i ansiktet med tendens till vita tårar som rinner från ögonvrårna. Jenny är mjuk och kelig men ändå otroligt tuff och kavat. Hon känns liten jämfört med sina bröder men är helt klart den mest smidig av de fyra. Hugo är vacker som en dröm med sin perfekta vita teckning i ansiktet och på fötterna. Jag fascineras fortfarande av att de vita strumporna på bakbenen blev exakt lika höga på båda benen. Han har en mörkt röd tabby färg på pälsen som redan fått en härlig struktur. Det är planerat att Gustav ska flytta idag medans de andra tre kattungarna fortfarande är osålda. De är alla fyra ljuvliga men helt olika personligheter och det är lite tråkigt att det bara är Gustav som fått sig en ny familj.

16 september 2008 - Utställning
Vi har varit på utställning i Luleå den 13 september. Vilda tog sitt 4:e CACE, Charlie sitt första CAP som kastrat, Tilda blev Ex 2 och Regina Ex 1, BIV och NOM. Nya resultat och några bilder från utställningen finns inlagda.

7 september 2008 - Gästfotograf
Lena Backgård har varit och hälsat på oss med sin kamera, och får stå för den här veckans bilder på kattungarna. TUSEN TACK Lena för trevligt sällskap och härliga bilder!!!

2 september 2008 - SW och nya bilder
S* Förtrolighetens Sofia Syren har varit på Scandinavian Winner i Norge den 30-31 augusti där hon blev Ex 1 och Nominerad. Hennes pappa, "Charlie", var där förra året och blev Ex 1 och Biv men lyckades inte ta sig till panelen. Vi gratulerar Sofia och hennes familj och tycker att det är jättekul att ni vill ställa ut henne och att det går så bra. Jag har uppdaterat hennes utställningsresultat.

Jag har äntligen lagt ut nya bilderkattungarna som nu är 10 veckor gamla. Det har varit en del intresse för kattungarna men det är ännu bara Gustav som är tingad.

Det finns även några nya bilder på Thea och Tilda. Thea har fått en underbar päls sedan hon kastrerades och har äntligen lagt på sig lite klädsamt hull och är i mina ögon strålande vacker just nu.

23 augusti 2008 - BEST IN SHOW !!!
S* Förtrolighetens Sofia Syren har äntligen tagit sin första BIS idag i Kungsör. Det är uppfödningens tredje enskilda BIS eftersom även Klas lyckades bli BIS två gånger i klass 11.
Vi skickar ett jättegrattis till Sofias familj!!!

21 augusti 2008 - Bilder på kattungarna och på Klas Kattfot
Kattungarna är nu snart 9 veckor gamla och det finns nya bilder på underverken.

I början av augusti så fick jag några otroligt fina bilder på S* Förtrolighetens Klas Kattfot från hans matte Lena. Nu har jag äntligen lagt in dem under galleri så att fler kan få njuta av världens vackraste röda katt på semester vid havet!

8 augusti 2008 - Nisse skulle behöva ett nytt hem
Jag har uppdaterat mina kontaktuppgifter med telefonnummer.

Våran äldsta kisse, GIC/ IP S* Milda ma Tildes Nisse Rimfrost, skulle tyvärr behöva omplaceras. Han är 4,5 år gammal, kastrerad och har haft möjlighet att gå ute fritt de senaste åren. Vi ska flytta in till stan till ett kvarter där det redan finns väldigt mycket utekatter och där trafiksituationen inte är den optimala för en utekatt. Det känns inte som ett alternativ att tvinga honom att leva som innekatt efter att ha fått smaka på friheten, och risken med att släppa ut honom inne i stan är väl som sagt ganska hög. Han har egentligen aldrig uppskattat mina andra katter utan skulle behöva få leva som ensamkatt i en familj på landet där han kan få all uppmärksamhet. Våran hund (Cavalier King Charles) har han däremot gått ganska bra ihop med så det är nog inget hinder med en hund. Om du eller någon du känner skulle behöva en trogen livskamrat så hör gärna av dig (jag är alltid lättast att nå via mail) så kan jag berätta mer om Nisse.

6 augusti 2008 - 6 veckors bilder
Bilderna är lite försenade eftersom jag lyckats slarva bort batteriet till kameran, så mina små ulltussar har hunnit bli 6,5 veckor gamla. Jag tycker att de är helt oemotståndliga alla fyra och skulle ha mycket svårt att välja en av killarna om jag skulle köpa katt. De har alla sina egna särdrag och jag tycker att de är väldigt olika varandra till utseendet. I dagsläget är Hugo störst, därefter Sigge, Gustav och sist Jenny. Jag tycker inte att man direkt kan se storleksskillnaden men det skiljer faktiskt ca 240 gram mellan Hugo och Jenny. Jag som är svag för tabby älskar Hugos tydliga mörkröda tabbymönster, hans vita svanstipp och vita tassar. Dessutom har han så stora uttrycksfulla ögon. Jenny och Hugo är väl de kattungar som är mest lika varandra. Gustav är liten och knubbig med otroligt lurvig päls, jättefint huvud men ganska små ögon. Gustav påminner rätt mycket om Milla. Sigge är inte lik någon annan av mina katter utan har ett väldigt säreget uttryck. Han ser så vuxen och manlig ut på något sätt och är den som verkar få bäst längder på kropp och huvud. Jenny kommer nog att bli svårast att skiljas ifrån för hon är den mjukaste och sötaste kattunge man kan tänka sig och njuter verkligen av beröring och kontakt.

28 juli 2008 - Sofia på utställning
S* Förtrolighetens Sofia Syren har varit på utställning i Stockholm. Hon blev Ex 1 på lördag och Ex 2, BIV och NOM på söndag. Hon lyckades få 3 röster i panelen men förlorade på utslagsröst. Vi gratulerar vår lilla filmstjärna som hunnit bli en ung dam på 4,2 kg. Uppdaterat uställningssidan och lagt in de bilder jag fått från Joakim på galleri-sidan.

24 juli 2008 - 5 veckor
Mina små hjärtan har blivit fem veckor gamla och det finns lite nya bilder.

18 juli 2008 - Profilbilder
Så börjar förfrågningarna om dessa hemska profilbilder att komma. Anledningen till att de oftast saknas är för att jag alltid tar bilderna ensam och för att få en profilbild så behövs en hel del hjälp. Dessutom är det lättare sagt än gjort att få katten att titta rakt åt sidan istället för in i kameran. Gustav var faktiskt riktigt duktig, som den coola nallabjörn han verkar vara. Sigge däremot vek ner sina dumbo-öron snett bakåt och tyckte inte alls att det var särskilt kul. Jag har hittills inte haft någon kattunge med katastrofprofil så jag har väl inte så mycket att jämföra med utan tycker att de ser ok ut alla fyra. Bortsett från Thea då som hade en rejäl höjdhoppsbacke till profil som kattunge, men hennes ungar har tur nog ännu inte ärvt hennes profil. Att Thea däremot har en alldeles utmärkt hög panna och stark haka, det pratar man inte så mycket om när näsan är lite kort och krokig...Ja, ja, det brukar bli lättare att fota med tiden när de blir lite större och man kan börja luras med vippor och sånt. Så njut av dessa bilder så länge så ska jag fortsätta öva...

16 juli 2008 - Till salu!
Jag fick lite skäll av en familjemedlem som inte tyckte att det framgick på vår hemsida att kattungarna faktiskt är till salu. Mina älskade små kissungar är självklart TILL SALU till lämpliga familjer!!! Skicka ett mail om du/ ni är intresserade till: nisserimfrost@hotmail.com!

Det börjar bli lite svårt att omtala de små trollungarna utan namn så det här kommer deras preliminära namn tills vidare:

S* Förtrolighetens Gustav Gräddnos
S* Förtrolighetens Sigge Solsken
S* Förtrolighetens Hugo Havsbris
S* Förtrolighetens Jenny Jordgubb

14 juli 2008 - Nya Bilder
Jag har lagt in 3-veckors bilder på Milla och Charlies kattungar som ännu inte fått några namn. Det finns även några nytagna bilder på Tilda och Regina som njuter av sommaren.

5 juli - 2 veckor
Kattungarna är nu två veckor gamla och det finns några nya bilder.

26 juni - Några fler bilder
Lägger in några fler blandade bilder på kattungarna som hunnit bli ca 5 dagar gamla.

22 juni - Midsommar!
Milla och Charlie har fått midsommar-bebisar. Det blev tre röda killar och en tjej. De väger lite mindre än Theas kattungar och det blev en väldigt utdragen förlossning, men de verkar må bra ändå. Det finns några första bilder på de första tre kattungarna, och jag hoppas kunna uppdatera med lite bättre bilder senare i veckan.

Jag har även lagt ut några nytagna bilder på Thea, Charlie, Tilda och Regina. Vi häpnas över att hon fortfarande väljer att amma sina kattungar fastän hon är kastrerad men hon verkar njuta av det och ropar till sig de "små" med jämna mellanrum. Det ser lite opassande ut eftersom Regina vid det här laget är en rätt stadig tös. Hon och Tilda är faktiskt de första unga katter jag haft som har riktig matlust och härligt runda magar.

Vi håller ju på att sälja vårt hus så vi har fått inhysa oss hos min underbara mamma i några veckor. En stor kattfamilj är tydligen ingenting man ska tala högt om när man ska sälja ett hus. Jag som är så stolt över min underbara hårtussar...
Lägger in en bild på vårt vardagsrum och den blå mattan som katterna så ofta fotats på. Både jag och katterna kommer nog att sakna ytan och rymden i vårt stora hus. Värst blir det nog för Nisse som har fått vara utekatt de senaste åren. Eftersom det inte känns så tilltalande att släppa ut honom inne i stan så får han nog lov att bli innekatt igen.

9 juni - Sofia och Klas
Söndagens utställning i Örebro gick lika bra för Sofia Syren som blev Ex 1, Biv och Nom igen. Ett stort grattis till Sofias familj!

Klas Kattfot har också varit på utställning i helgen i Sundsvall. Han tog ett CAPIB på lördagen och blev därmed stoppad i Sverige. Uppdaterat resultat.

7 juni 2008 - Sofia Syren
Sofia är på utställning i Örebro med sin familj. Idag lördag blev hon Ex 1, Biv, Nom och fick en röst i panelen trots hård konkurrens och många katter. Vi håller tummar och tassar för att det går lika bra imorgon för vår filmstjärna!

30 maj 2008 - Klas Kattfot
S* Förtrolighetens Klas Kattfot har varit i Skellefteå på utställning. Vi gratulerar till hans PREMIER-titel på lördagen och hans två nomineringar till panelen. Han lyckades dessutom få två röster i lördagens panel och en röst på söndag. Resultat och bilder finns införda.

20 maj 2008 - Ö-vik
GIC S* Förtrolighetens Vilda Viol och Regina Ros har varit i Örnsköldsvik på utställning den 17-18 maj. Regina blev ex 1, BIV och NOM på lördag och Vilda tog ett CACE och en BIV.

12 maj 2008 - Grattis Sofia!
S* Förtrolighetens Sofia Syren har varit på Speedcats utställning i Stockholm tillsammans med sin familj. Hon har fått strålande bedömningar och blev ex 1 och BIV-total båda dagarna. Ett stort grattis till våran filmstjärna!!!

6 maj 2008 - Uppdaterat bilder
Jag har fått några bilder från utställningen i Östersund från Birgitta, S* Milda ma Tildes. Tusen tack!!!

29 april 2008 - Östersund
Vi har varit i Östersund på utställning med Vilda, Tilda, Regina och Charlie. Även Sofia kom från Stockholm för att delta i utställningen och det var väldigt kul att få se henne igen. Kullen kom tvåa båda dagarna i kullklassen. Regina blev Ex 1, BIV, NOM och Jannick Renaults favorit på lördag och det var givetvis hedrande. Ingen av mina katter har fått något sådant pris förut. Hon fick det för att hon var så stor och kraftig och lovande för framtidens avel. Sofia blev Ex 1 och BIV på söndag. Vilda tog sina första två CACE. Utställningen var som tidigare år lagom stor och välplanerad.

Det är väl ganska klart nu att både Tilda och Regina kommer att få stanna kvar hemma. Det har som jag sagt tidigare funnits ett ganska stort intresse från andra länder men inte från Sverige och jag känner inte att jag vill exportera någon av dem. Ju längre tid som går desto starkare knyter man dom till sig och de blir en del av familjen. Jag hade planerat att sälja Regina men hon har utvecklats så enormt både fysiskt och socialt den senaste tiden att det förmodligen vore klokare att sälja Tilda, men hon är ju också mycket speciell. Så någon av dem är väl egentligen till salu fortfarande om rätt köpare skulle dyka upp, men som sagt det kommer inte att bli lätt att skiljas ifrån någon av dem.

Familjens "mamma-katt" Thea har varit till veterinären och kastrerats så nu hoppas vi bara att hon ska trivas som kastrat. När jag kastrerade min huskatt för flera år sedan så fick hon ett väldigt långt och groteskt ärr över hela magen med hemska stygn som stack ut som mordvapen. Med den groteska minnesbilden i bakhuvudet så vågade jag knappt titta Thea under magen, men när jag väl vågade så visade det sig att det var ett ärr som var mindre än hälften så långt som förra gången och sytt med väldigt diskreta stygn. Måste säga att jag blev glatt överraskad. Jag vet inte om tekniken att kastrera har förändrats radikalt de senaste åren eller om det helt enkelt skiljer så pass mycket mellan olika veterinärer. Skrämmande tanke...

Många av er vet kanske redan att Charlie och S* Rednex Phoebe väntade kattungar hos S* Njalleskogens. Kattungarna kom på utsatt tid förra helgen, men tyvärr så klarade sig ingen av de tre kattungarna. Vi är givetvis ledsna för det och vill skicka en stor kram till Catrin som haft en mycket tuff vecka.

1 april 2008 - Nu kommer 13 v bilder
Det finns några bilder på flickorna från utställningsburen. Det är några extra på Sofia som nu har flyttat till sin nya familj. Det känns lite vemodigt och tomt här hemma utan henne och många undrar säkert hur man kan sälja den i mångas tycke bästa kattungen först. Intresset för Sofia har helt klart varit störst och jag har därmed haft bäst möjlighet att välja ut ett bra hem åt henne. Man kan ju aldrig veta till hundra procent att det blir bra, men man kan ju alltid hoppas.

Sofia har sagolika stora öron med läckra tofsar och en väldigt vacker klassisk teckning i ansiktet. Sofia är den av sköldpaddorna som har minst rött i sin teckning och det kanske också har påverkat mitt avgörande eftersom röda katter fortfarande ligger mig varmast om hjärtat. Regina är en kopia av sin storasyster Milla som är en mycket speciell katt. Milla är en väldigt cool katt och det känns som om Regina är lik henne både till utseende och personlighet. Dessutom är jag väldigt förtjust i den kolsvarta näsan och den vita svanstippen. Ni som har läst på min hemsida tidigare vet att lilla Tilda är min favorit sedan länge. Hon är så pigg och vaken och alltid nyfiken på om det ska hända något spännande. När jag satt vid datorn och skrev ut Sofias kontrakt efter utställningen på lördag kväll så låg Tilda och sov med huvudet på tangentbordet. Jag kan ju erkänna att jag var väldigt glad att det inte var hennes kontrakt jag skulle skriva. Tilda var lite orolig under utställningen och jag som trott att hon som alltid är så kavat här hemma skulle trivas i rampljuset hade fel som vanligt.

Vi fick en ganska dålig kullbedömning på lördag och blev nr 3 av 3. Det positiva i det hela var väl att kullen som vann är barn till S* Förtrolighetens Klas Kattfot från min första kull. I flickornas individuella bedömning så var det ganska många som konkurrerade. Sofia kom 2:a, Tilda 3:a och Regina 4:a.

På söndag fick vi en strålande kullbedömning och de blev nr 1 av 2 fastän den andra kullen var två månader äldre. I den individuella bedömningen blev Regina 2:a, Tilda 3:a och Sofia 4:a. Den tjej som kom etta både på lördag och söndag var också ett "barnbarn", dvs en dotter till Klas från en annan kull än den som blev kull 1:a på lördag. Hon var en månad äldre än mina småflickor.

Vilda blev ju som sagt GIC på söndag och tog dessutom sin 3:e BIV någonsin. Det var lite överraskande.

Regina, Tilda och Vilda var även med i skogisspecialen på lördag hos Raymond. Regina var den enda av de tre som lyckades bli placerad. Hon kom 3:a i klassen "grövsta benstomme" och fick väldigt fina priser. Det kändes lite pinsamt att komma med en liten kattflicka och konkurrera med de största och maffigaste hankatterna, men tydligen så gick det bra ändå. En eloge till Birgitta och gänget som gjort ett strålande jobb med att anordna skogisspecialen och fått ihop så mycket fina priser!!!

Jag har fått många frågor om jag ska behålla någon kattunge och i så fall vem. Jag vet fortfarande inte hur jag ska göra. Det beror helt på om jag hittar familjer till töserna som känns rätt.

30 mars 2008 - Jippii, Årets första utställning!!!
Åh, vad roligt att vi äntligen har varit på utställning igen! Här kommer lite resultat från helgen och så kommer förhoppningsvis lite mer bilder och info när jag vilat ut..

Kullen lyckades bli BIS kull kategori II på söndag. Vilda har äntligen tagit sitt 8:e CAGCIB och är därmed GRAND INTERNATIONELL CHAMPION. Vi är mycket stolta och glada över flickornas framgångar och de fina bedömningarna som de har fått under helgen.

Efter utställning så fick Sofia Syren följa med sin nya familj hem till Stockholm. Jag önskar henne och familjen Karlsson lycka till i framtiden och hoppas att vi möts snart igen!

12 mars 2008 - snart 11 veckor
Förra veckans bilder blev ganska dåliga så nu kommer förhoppningsvis lite bättre bilder på flickorna som snart är 11 veckor gamla. De är nu fått sin andra vaccination och är chipmärkta och veterinärbesiktade utan anmärkningar.

Jag får mycket frågor om flickornas storlek, benstomme, profil, haka, svans osv. Jag tycker det är rätt svårt att plocka ner katterna i beståndsdelar och jämföra. Jag har bara haft en kull tidigare och har inte så mycket att jämföra med. Visst har vi varit på en hel del utställningar de senaste åren men det är så olika saker som jag själv fastnar för hos de katter jag möter. Jag älskar ju röda katter så jag tittar mest efter den perfekta röda katten. Det som tilltalar mig är ändå helheten hos en katt och framförallt i vilken mån jag kan få kontakt med katten. Jag vill att katten ska "prata med mig" och möta mig med en nyfiken och vaken blick full att tankar och känslor. Charlie hade en helt underbar uppsyn och ett alldeles speciellt sätt att röra sig genom rummet som om han ville förmedla att "här kommer jag och jag är en stolt och lycklig katt". Det var det som fångade mitt hjärta första gången jag träffade honom hos hans uppfödare.

Av mina kattungar så är det främst Tilda som har den där personligheten och vakenheten som fängslar. Hon är helt enkelt söt som en sockertopp och så nyfiken, pratsam och charmig. Tyvärr så är hon minst i kullen. Regina är lugn, stor och maffig och ser ganska vass ut med sin kolsvarta näsa. Hennes härliga kropp, långa svans och lurviga päls tilltalar mig. Sofia däremot har sagolika öron med läckra tofsar och är väldigt lik sin far med sin klassiska teckning i ansiktet. Sofia spinner sagolikt när hon ska sova men vill inte gärna att man håller i henne. Så om jag skulle välja den bästa kattungen i kullen så skulle det vara en blandning av Tildas personlighet, Reginas kropp och Sofias öron.

Jag har försökt väga kattungarna idag men det var inte så förtjusta i att sitta stilla i skålen på vågen. Regina väger ca 1700, Sofia ca 1600 och Tilda ca 1500 gram.

10 mars 2008 - 10 veckor
Veckorna går fort och tjejerna har hunnit bli 10 veckor. Det finns några nya bilder på kattungarna men jag och min kamera kommer inte riktigt överens längre...

Det är fortfarande ingen kattunge som är såld, och intresset är tyvärr störst från utlandet. Det är särskilt Italienarna som är väldigt förtjusta i Sofia. Det känns lite motigt att behöva exportera sina små hjärtan till främmande länder långt borta. Är det någon som har positiva erfarenheter av att exportera kattungar?

1 mars 2008 - 9 veckor
Småtjejerna är redan över 9 veckor gamla och det är dags för nya bilder. De har fått nya smeknamn här hemma; Filmstjärnan, Grisslybjörnen och Charmtrollet. Filmstjärnan har de häftigaste tofsarna, grisslybjörnen är störst, lugnast och lurvigast och charmtrollet dyker alltid upp för att hjälpa matte att städa eller bara för att leka tittut och busa lite. Alla tre är oemotståndligt mjuka och goa och filmstjärnan sätter gärna på sitt hemtrevliga kurrande så fort man smeker henne.

26 februari 2008 - Grattis pappa!
Tjejernas pappa Charlie (S*Gunsmokes Gallardo) delade förstaplatsen i kategori II tillsammans med två andra katter när Årets Björkstakatt 2007 korades på Björkstakattens årsmöte i söndags. Vi är naturligtvis väldigt stolta över det, eftersom prinsen skötte sig utmärkt under utställningssäsongen 2007. I år är tanken att det ska bli ett lite lugnare utställningsår för den unga herren eftersom han har haft fullt upp med att charma sina damer och därmed tappat lite kondition. Han visade dock upp sina gamla takter och sträckte stolt upp sin granna svans i vädret när han tog emot sitt pris på kattklubben. "Här är det någon som tycker om att visa upp sig" sa vår ordförande naturligt när han såg den stolta killen.

Charlie kom på en glädjande 4:e plats i Skogkattslingans uträkning över årets ungdjur/ juniorer med 350+120 p. På SVERAKS lista hamnade han på en 7:e plats med 269,9 poäng.

Jag vill även passa på att gratulera vår S* Förtrolighetens Klas Kattfot som kom på 13:e plats i Skogkattslingans uträkning över årets vuxna katter med 300+ 120p. Än en gång tusen tack Lena för att du tar så väl hand om Klas och för att du visat upp honom så fint på utställningarna!!!

23 februari 2008 - 8 veckor
8 veckors bilder av flickorna. Intresse är visat för både Sofia och Tilda men ännu är ingenting bestämt så hör gärna av dig om du är intresserad.

17 februari 2008 - 7 veckor
Flickorna är 7 veckor gamla och det finns några nya bilder på deras sida.

7 februari 2008 - 6 veckor
Mina små hjärtegryn är redan 6 veckor gamla. Tiden går så fort när man har trevligt sällskap!!!
Nya bilder finns ute på flickorna.

3 februari 2008 - Tack för hjälpen!!!
Tack för alla mail angående färgerna! Ni verkar rörande eniga om att Regina är solid och de två andra mönstrade.

1 februari 2008 - HURRA HURRA HURRA!!!
Idag fyller min första kull 2 år så jag vill börja med att gratulera Milla, Vilda och Klas. Det känns som om ni alltid har funnits i mitt liv. Vad tomt det måste ha varit innan, när vi bara hade två katter!?

Nya bilder på småflickorna finns på deras sida. De är nu 5 veckor gamla och busigast i världen. Det lär inte blir lätt att sälja dessa små hjärtan. Jag vill ha kvar alla tre för de är så gulliga. Jag kommer nog aldrig att bli någon bra kattuppfödare för jag kan helt enkelt inte ens låta lite "försäljare" när någon hör av sig för att köpa kattunge. Hur bär man sig åt för att känna glädje över att SÄLJA sina katter???

En liten fråga ut i cyberspace: Tror ni att töserna är tabby eller solida? Båda mamma och pappa är ju solklara tabbykatter så det borde självklart vara tabby-töser oxå. Men tydligen så kan dom även vara solida och på kropparna som är ganska svartmönstrade så tycker jag mig inte alls se något mönster. På benen och i nacken däremot är det väldigt tydligt. I min förra kull var det aldrig någon tvekan om att Vilda var tabby för det syntes redan när hon föddes. Hur ser tabby-sköldpaddor ut? Tror ni att de är solida eller tabby???
Skicka gärna ett mail till nisserimfrost@hotmail.com

23 januari 2008 - 4 veckors bilder
Fyraveckors bilder på töserna ligger ute. Det var inte så lätt att fota dem i veckan för de börjar springa rätt fort på de små benen. De vill fortfarande helst bara äta av mamma och funderar över den konstiga sandlådan som jag ställt in. Tilda är den mest sällskapliga just nu och hon blir så glad när jag kommer att hon står och jamar "plocka upp mig". Hon har en sån självklar uppsyn och är så nyfiken på livet. Det är härligt att se så tidigt!

14 januari 2008 - Sköldpaddorna har fått namn
Det blev sommarblommor igen trots att det egentligen borde varit julblommor den här gången. Regina Ros, Sofia Syren och Tilda Tulpan.

12 januari 2008 - Nya bilder på töserna
Nu kommer några lite sena 2 veckors bilder på våra flickor. De växer så att det knakar och verkar ganska nöjda med tillvaron. C är den som är mest nyfiken på världen utanför och hon är tystast när man hanterar henne. A är störst och ser omåttligt kaxig ut. B är ljuv och kvinnlig. Vi har alla vår egen favorit och det är ju lite kul att vi tycker så olika. Mormors favorit är B, min är A och min dotter tycker att C är sötast. De har ännu inte fått några namn, eftersom vi helt enkelt inte kan enas om vem som ska heta vad.

9 januari 2008 - Ett liv har slocknat igen..
Idag somnade han in min röda prins. Veterinär sa att han förmodligen hade kvar vatten i lungorna efter den problematiska förlossningen och trots antibiotika och vätskeersättning så gick inte hans liv att rädda. Precis som förra gången så känns det som om det är så mycket jag borde gjort annorlunda. Det gör så fruktansvärt ont och det värsta är nästan frustrationen över att det inte finns något universitetssjukhus med akut, helikoptrar och ambulanser dit man kan vända sig dygnet runt när katterna behöver hjälp. Allt ska man klara själv och ingen bryr sig. Det som inte är starkt nog av naturen ska inte heller leva. Det är så hårt och krasst. Två gånger har jag suttit med veterinär i telefon under komplicerade förlossningar, men ingen av gångerna har de sprungit ut till ambulansen och satt på sirenerna och kört i ilfart för att hjälpa till. Två gånger har jag hållit en perfekt röd tabby kille i mina händer och kännt honom svalna utan att jag kunnat göra någonting.

Jo, jag vet "det finns så många hemlösa katter i världen som behöver någonstans att bo" och " katter har i alla tider själv fött sina kattungar i ladugårdar och lador". Men det känns inte bättre för det. Ska jag behöva vara veterinär för att kunna få mina röda killar att överleva? Bör mina honor helt enkelt inte användas i avel för att de haft svåra förlossningar? Är det helt kört om man ser att "säcken" gått sönder innan hela kattungen kommit ut? Ska man måsta satsa på djur som har ett högt ekonomiskt värde som dyrbara hästar eller sällsynta pandor för att få medicinsk hjälp när man behöver det? Tänk om man skulle sluta hjälpa alla barn som vid födseln inte klarar sig själva. Men ett människoliv är till skillnad från ett kattliv så värdefullt att alla tänkbara resurser sätts in för att rädda minsta lilla hopp om liv. Mina röda killar var oerhört värdefulla för mig och mitt hjärta värker av sorg. Men jag är människa och då finns det medicinsk expertis även för att laga en sorgsen själ. Åh, vad jag önskar att det varit två rödhåriga människobarn som fötts istället kattungar för då skulle de ha fått all tänkbar medicinsk hjälp för att överleva.

50 % av mina kullar har avlidit och rödtabby-killar är bara att glömma. Livet är på topp och uppfödningen spås en lysande framtid...

6 januari 2008 - Vi hoppas...
Den 5 januari kom så äntligen Millas och Charlies kattunge till världen. Den här gången var det en väldigt besvärlig förlossning som tyvärr var allt annat än naturlig och lättsam. Våran röda lilla kille var väldigt matt och medtagen när han till slut kom ut och visade inga livstecken. Min underbara Micke gjorde dock sitt bästa för att få liv i killen medan jag mest tänkte "det här kan inte hända en gång till". (Thea förlorade ju sin röda son för snart ett år sedan). Lillkillen visade dock livstecken efter en stund, men ingen av oss trodde att han skulle överleva ens en timme. Glädjen över att han trots allt kämpade på blandades med hopplöshet när det visade sig att Milla var helt ointresserad av att ta hand om sin son. Milla hade bara en kattunge i magen fastän hon varit betydligt rundare än Thea som hade tre. Svårt att förutsäga det där med antal när man är nybörjare. Efter en stunds lirkande med Milla så tvingades jag bära över honom till Thea som genast accepterade honom och gjorde sitt bästa för att ta hand om den svaga lilla killen. Jag har tvingats ge honom ersättning eftersom han inte har orkat äta själv. Varje gång man kommer till lådan så håller man liksom andan och hoppas hoppas att han fortfarande ska andas. Det lär väl bli tufft för honom att kunna konkurrera med sina nästan dubbelt så stora "systrar" om han skulle klara sig, men han har det iallafall varmt och skönt hos Thea. Jag önskar så att han ska klara sig, min röda lilla prins...

4 januari 2008 - Kattungarna är en vecka gamla
Charlie och Thea fick tre kattungar den 27 december 2007. Det blev tre sköldpaddor med vitt. Förlossningen gick alldeles utmärkt och Thea födde, till min stora glädje, sina tjejer helt utan problem. Hon tog god tid på sig mellan kattungarna, men när det var dags att föda så gick det så enkelt och naturligt. Tänkt vad fantastiskt det är att se på när allt fungerar som det ska! Thea är en underbar mamma med gott om mat till de små. Tjejerna har hunnit bli en vecka gamla och det finns några nya bilder på deras sida. Kattunge A är störst av de tre den här veckan.

Aktuellt 2007
Aktuellt 2006
Aktuellt 2005
(klicka för att komma till tidigare år)